Embetsgarden på Engjavik

Engevik Gaard er ei stolt familiebedrift som har siden 1993 hatt glede av å ta imot store og små grupper for omvisning og matservering. Dette flotte tunet fra 1700-tallet ligger idyllisk til ved Sævareidforden i Fusa kommune og er i dag drevet av 8. og 9. generasjon. I tunet er det 9 bygninga som er tilpassa dei funksjoner dei skulle ha i eit gardshushald.

Ei kulturperle frå 1700 talet som tilbyr servering og omvisning i historiske omgivelser.

Engevik Gaard Restaurant – Borgstovo
Borgstovo er opprinnelig ei røykstova som vart brukt av tjenestefolk fram til tidlig 1900 tallet. Borgstova er i dag gårdsrestaurant der det kan dekkes til 25 personer.

Sjøbuo
Sjøbuo er lafta tømmerbygning som var opprinnelig bygget for innkvartering for underoffiserer i dansketida. Sjøbuo er det største selskapslokalet på tunet der det kan dekkes til 50 personer.

Eldhuset
Eldhuset er eit grindverksbygg fra 1700 tallet med peis og ildsted midt på gulvet. Dette huset blei brukt til baking, brygging, oppvarming av vatn og slakting. Dersom du ønsker en litt annerledes oppleving kan eldhuset dekkes til servering for 20-25 personer.

Hovudhuset
Hovudhuset var bygget i 1770 av Major Hartvig Carl Philip Segelcke. Deler av hovudhuset er restaurert og kan i dag bli brukt som selskapslokale for å få ein heilt spesiell oppleving.

Les meir om Engevik Gaard på denne sida.